Den här webbsidan skall behandla digital teknik för digitala bilder. Det finns även länkar i menyn som för vidare till mina egna bilder. Jag som skriver heter Pär Lundqvist och jag såg (åtminstone tror jag detta) dagens ljus 1937.

Mitt fotografiska intresse startade i mitten av 50-talet och vid början av 1960 var jag även utbildad yrkesfotograf.
Större delen av min yrkesverksamhet gällde reklamfotografi, där jag i Göteborg arbetade för olika annonsbyråer. Med tiden upplevde jag denna verksamhet som väldigt stressad, så när jag senare blev erbjuden en tjänst i Halmstad nappade jag direkt.
Där blev det också reklam men nu fick jag möjlighet att mer och mer arbeta med grafiskt betonad fotografi – detta hade alltid varit mitt största intresse – och mina ”grafiska bilder” rönte så stort intresse att jag fick erbjudande om att beskriva denna teknik i en bok, den publicerades 1967 och heter ”Fotografik”.

Med tiden blev det fler fotografiska fackböcker, mest känd blev nog ”Foto Min Hobby” och sedan följde: ”Mörkrumsteknik” samt ”Landskapsfotografi”. Det blev även en bok om fotografik-bilder i färg, helt enkelt ”Färgfotografikboken”.
Min författarbana inom foto avslutades med boken ”Digital Bild” (1996) och nu fortsätter jag härmed med detta ämnesområde igen.

En stor del av min verksamhet genom åren har även handlat om utbildning, från början kurser för fotoklubbar och senare även inom skolvärlden. En ytterligare omfattande verksamhet har varit fotosafari, först som biträdande ledare tillsammans med Sven Gillsäter – Hasselblads fotosafari i Ramundberget – och senare i norska Innerdalen där jag varit ledare sedan 1988.

Fotosafarin i Norge, Innerdalen fortsätter nu i ny regi. Från och med detta år (2012) finner man sidan om fotosafarin HÄR.

Egentligen undrar jag varför jag startar denna blogg men troligtvis sker detta på grund av en ”ohejdad vana”, dessutom har jag lärt mig att – resultatet av att undervisa – alltid ökar den egna kunskapen inom ämnet…

Så här kommer det – ta det som det blir – eller, det är även tillåtet att låta vara…
Pär Lundqvist